torsdag 15. september 2011

Kursoppdatering!

Sitter i skrivende stund (tirs. 6 sep) med en sovende lappevalp ved føttene, pakket inn i ullteppe og tørket godt etter første kurs i kontakt og hverdagslydighet i STORM! Men duu så gøy det var!! Gjennombløte og blåste rett og slett bort i mørket, men nå er vi da inne, tørre. Sliten, men fornøyd Birk sover og Håkon lager middag! Høst er herlig!  Selvfølgelig stas med en valp på 3,5 mnd som er lydigere enn fler av de voksne på kurset! (dessverre sier det kanskje mer om de voksne hundene enn om valpisen!) Tenkte jeg skulle fortelle litt om hvordan valpekurset har vært, som vi er ferdig med, og om det nye kurset vi da har startet på i dag;)

Valpekurset vi har gått har vært hos Hundeakademiet, med Elena som instruktør! Og vi er superfornøyde! Vi startet tidlig (Birk 9 uker), men tok selvfølgelig hensyn til hans alder. Det var også en yngre hund, am. cocker som het Rocky. Vi har lært masse nyttig, fått sosialisert og trent hundene og lært om alt fra motivasjon, håndtering, tannfelling, bitehåndtering osv. Alltid en treningsdel og en teoridel når valpene var slitne. Vi var en liten gruppe på 7 valper av alle slag. Eiere i alle aldre, tre unge par som oss selv. Valper fra åtte uker til fire måneder. Og en instruktør som er ufattelig dyktig, svarer på alt av spørsmål og tar seg all verden med tid! Veldig moro! Hovedtingene vi har lært er sitt, dekk, bli, innkalling, kontakt, på plass osv.

Birk er lynrask i hodet. Og det er veldig gøy. Har vi riktig belønning og motivasjon er han fantastisk å trene med! Og det ble vi fort gode på! Har vel hørt rykter om at om du først finner riktig motivasjon for din lapp, vil den gå gjennom ild og vann for deg;)  Alle øvelser med alle typer forstyrrelser. hunder, valper, leker, godbiter osv.

Vi tok muligheten når vi kunne få delta på siste kurset før vinteren her på majorstuen (kjekt for oss uten bil, vi går nemlig til kursplassen på 15 min). Derfor har vi i dag startet kontakt og hverdagslydighet, videregående kurs etter valpekurs! I utgangspunktet var vi fire av valpene som gikk sammen videre, i tilegg til to litt eldre valper. Men I dag viste det seg å bli mange fler! Blant annet en Finsk lapphund tispe på 5 mnd og en Eurasier! Så nå er vi tre i krøllhaletroppen! Birk var rå på innkalling, kontakt og det vi øvde på i dag! Som nevn bedre enn mange! Det er stas! Og tross 25 mm meldt nedbør og opp mot 8 m/s som yr sa, så var han like fornøyd! Flinkeste gutten! Kurs er supergøy!  Vi gleder oss til de seks neste kurskveldene!

Ingen bilder fra Kurs som vanlig. Kanskje jeg skal få mamma ( her kjent som Birkemormor) til å ta bilder da hun skal se på i morgen. Om været er litt bedre enn storm hvertfall! Men bilder fra lillegull pakket inn i teppe, det har vi! Enjoy!


                                                   Liten, sliten, kaldt og våt lappevalp!




    
         Men er man lapphund, så er man lapphund! Ikke lenge man orker å være pakket inn i ulteppe da!

Denne bloggen har blitt skrevet litt sånn gradvis gjennom kursene, men ikke publisert. I dag, torsdag 15 september er vi hjemme fra nok en kurskveld! Tror det er den beste kvelden av mange! Vi har lært masse nyttig småting, hatt teori om førstehjelp på hund og sett vår instruktør trene med sin egen hund. Birk har virkelig hatt en superdag i dag! Selv om de fleste kursene stort sett går bra, har vi en ivrig valp og en dårlig dag innimellom vi og. Hvor ting kunne gått bedre. I dag derimot har alt vært helt supert! Han er en engel! Fikk kommentar av ei med en 5 mnd gammel border collie at hun også ønsket så velopdragen valp! Hehehe! Morro! Fasntastiske Birkenurk som nå sover! Sliten liten gutt! Ligger ved siden av meg (ja:P I senga!)

4 kommentarer:

  1. Første kommentar...i senga ja! tenkte jeg det ikke ;)

    Gøy å høre å flink Birk er på kurs, dere har virkelig gjort en god jobb med gutten! Så ta til dere alls kryt, det fortjener dere!! Vi gleder oss vilt til å få se han igjen!!

    SvarSlett
  2. Stolt av lappisen deres, og dere er jo bare noen kjempe gode ambassadører for rasen vår :)))) Fortsett slik!

    SvarSlett
  3. Så gøy å lese om! Når man finner "sin" kursarrangør og belønning som funker og i tillegg har en arbeidsvillig hund, ja da er det godt å være kursdeltaker:o)

    Herlige bilder av Birken deres, han ser virkelig ut som om han har gitt alt på kurset:o)

    SvarSlett
  4. Så koselige kommerntarer nok en gang ;) Tusen takk! Og ja! leverpostei er tingen :D

    SvarSlett